Blogs

Congres fotooptie
06-03-2024, 12:28
Congressen bieden een uitstekend platform voor het delen van de nieuwste ontwikkelingen en prestaties binnen een vakgebied of sector. Maar als jouw congres jaarlijks wordt georganiseerd, kan het best een uitdaging zijn om elke editie voor de deelnemers weer minstens zo interessant en aantrekkelijk te maken als de voorgaande editie. Hoe voorkom je dat jouw congres routinematig gaat voelen en vernieuwing mist, zonder meteen enorme extra bedragen te hoeven investeren? We presenteren je een aantal eenvoudige, maar indrukwekkende manieren om jouw congres een upgrade te geven, zodat deze editie nog lang in de herinnering van de deelnemers zal blijven hangen.
Congres Registratiebalies
06-03-2024, 12:15
Het organiseren van een congres met breakoutsessies is een uitdagende onderneming. Wie de planning en coördinatie niet strak onder controle heeft, kan zich voorbereiden op een rampendag in meerdere aktes. De breakoutsessies, die zijn ontworpen om congresdeelnemers verdiepend met bepaalde thema’s aan de slag te gaan, vereisen een aanpak van militaire precisie. Maar gelukkig kunnen congresorganisatoren met de juiste software de complexiteit van het organisatieproces van breakoutsessies aanzienlijk vereenvoudigen, om zo een naadloze en inspirerende ervaring voor deelnemers te creëren. Zo doe je dat.
Congres Duo koffer zelfregistratie
06-03-2024, 12:01
Een congres organiseren is geen sinecure. Er zijn zoveel facetten die je aandacht behoeven. En waar en hoe begin je? Deze verkennende checklist voor het organiseren van een congres kan je op weg helpen. Elk punt op deze lijst vereist je aandacht en moet worden omgezet in een strategische aanpak. Door deze lijst te volgen, zal je congres niet alleen een platform zijn voor kennisdeling, maar ook een memorabele ervaring die deelnemers aantrekt en vasthoudt.
Congres foto optie
06-03-2024, 11:55
Voor organisatoren van congressen is een effectief systeem voor bezoekersregistratie en -monitoring essentieel. Deze systemen spelen een cruciale rol in niet alleen het beheer en de logistiek van het evenement, maar ook in het waarborgen van de veiligheid, privacy en een soepele, persoonlijke ervaring voor elke deelnemer. Maar hoe regel je dit slim? Alles wat je moet weten.
IMG_2358
17-01-2024, 13:08
Kunstbeurzen spelen al jaren een centrale rol in de kunstmarkt en 2024 belooft daarop geen uitzondering te worden. In dit artikel werpen we een blik op 5 belangrijke ontwikkelingen die de kunstbeurzensector in het komende jaar zullen beïnvloeden.
Lucas Boitquin_BRAFA_fotos013
13-12-2023, 10:56
Voor verzamelaars, kunstliefhebbers en exposanten vormen kunstbeurzen een hoogtepunt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kunstbeurs een onvergetelijke ervaring biedt? Van het verrijken van de VIP-ervaring tot het implementeren van geavanceerde digitale hulpmiddelen; 9 praktische adviezen om jouw kunstbeurs te optimaliseren.
thumbnail_IMG_4181
16-11-2023, 14:14
Michiel van der Wal is a prominent art advisor who used to live in New York and is now based in The Hague, The Netherlands. With a career spanning across continents, Michiel brings a wealth of experience in guiding individual collectors in forming art collections. He shares his perspective on the art market, the evolution of art fairs, and his strategies for investing in art pieces that not only provide enjoyment but also potential increase in value.
Lucas Boitquin_Eventpartners_Highlights_009
15-11-2023, 14:02
Wie geregeld een kunstbeurs bezoekt weet het: je komt er mensen van allerlei pluimage tegen, maar een aantal soorten loop je elke beurs weer tegen het lijf. De volgende twaalf bijvoorbeeld. Waaraan herken je ze? En waarover kun je het beste een gesprek met ze aanknopen? Neem bij de volgende kunstbeurs dit lijstje mee en afvinken maar!
Lucas Boitquin_BRAFA_fotos006
15-11-2023, 12:12
10 verrassend eenvoudige manieren
Jouw kunstbeurs is het hoogtepunt van het jaar. Dan wil je dat jouw gasten deze exclusiviteit van begin tot eind ervaren. Je wilt ze onderdompelen in een VIP-ervaring waar ze nog tijden over napraten. Daarom hebben we 10 verrassend eenvoudige manieren op een rij gezet om dit voor elkaar te krijgen.
Lucas Boitquin_Eventpartners_Highlights_008
18-10-2023, 16:25
Kunsthandelaars, kunstbeursorganisators, kunstliefhebbers en iedereen die zich wil verdiepen in de internationale kunstmarkt zou het boek The Art Fair Story: A Rollercoaster Ride moeten lezen. Kunstbeurs-journalist Melanie Gerlis onderzoekt hierin de fascinerende dynamiek van de kunstwereld en de rol die kunstbeurzen daarin spelen, met een vermakelijke kijk op de internationale kunstmarkt.
IMG_2742
09-08-2023, 16:26
Zomerse vakanties hoeven heus niet alleen te bestaan uit zon, zee en strand. Voor de zonaanbiddende kunstliefhebber zijn er genoeg geweldige zomerbestemmingen waar je het zonnebaden kunt afwisselen met een fijne dosis kunst en cultuur. Vijf zomerse bestemmingen voor liefhebbers van kunst.
LucasBoitquin_Collectible_Eventpartners030
06-07-2023, 16:23
Exposanten hebben al genoeg aan hun hoofd in de aanloop naar de kunstbeurs. Gelukkig is Eventpartners er om hen te ontzorgen bij het uitnodigen van hun klanten en relaties, wat al een uitdaging op zich is. Vijf manieren waarop wij dat deden voor de KunstRAI.
Lucas-Boitquin_BRAFA_fotos011
06-07-2023, 16:19
Peter Koopmans exposeert met zijn Galerie Contempo elk jaar op PAN Amsterdam en de KunstRAI. Hoe kijkt hij als exposant aan tegen de organisatie van kunstbeurzen? Wat maakt een kunstbeurs voor hem een succes en wat is de grootste afknapper op een VIP-avond? Hij vertelt het in dit interview.
LucasBoitquin_Collectible_Eventpartners037
29-06-2023, 16:12
Of het nu gaat om het verkennen van baanbrekende kunstenaars of het vinden van een belegen meesterwerk, kunstbeurzen zijn de plekken bij uitstek om te ontdekken wat er in de kunstwereld speelt. Maar waar mensen misschien minder bij stilstaan, is de manier waarop deze kunstbeurzen zelf evolueren. We gaan van de gebaande paden af en kijken naar zeven niet te missen trends in de wereld van de kunstbeurzen.
Lucas Boitquin_BRAFA_fotos025
01-02-2023, 16:41
Van de TEFAF tot Art Basel, overal waar kunst en mensen worden samengebracht, zijn sponsors die dit mede mogelijk maken.
Van de TEFAF tot Art Basel, overal waar kunst en mensen worden samengebracht, zijn sponsors die dit mede mogelijk maken. Deze drie merken zie je geregeld terug op de sponsorlijst van kunstbeurzen.
IMG_2784
13-01-2023, 13:55
Als exposant op een kunstbeurs wil je graag dat alles goed verloopt. Van de verkoop van jouw kunst tot aan de bezoekers. Van het ontvangen van jouw relaties tot aan de beveiliging. En alles wat daar nog meer bij komt kijken. Maar hoe regel je dat allemaal? En hoe zorg je voor een waterdichte registratie?
WhatsApp Image 2022-10-31 at 12.12.55 PM (4)
13-01-2023, 13:54
Het succes van een kunstbeurs hangt af van een groot aantal factoren. Een daarvan is positieve aandacht in de media. Om deze aandacht te genereren, is het niet alleen belangrijk dat je de kunstbeurs voldoende onder de aandacht brengt bij vertegenwoordigers van de pers, maar ook dat je een sluitend systeem optuigt dat alleen legitieme en gewenste persvertegenwoordigers toegang geeft tot de beurs. Accreditatie, dus. In dit artikel leggen we uit welke voordelen je kunt behalen uit persaccreditatie en hoe je dit het beste aanpakt als je een kunstbeurs organiseert.
Lucas Boitquin_BRAFA_fotos023
13-01-2023, 13:54
Exposanten vormen de ruggengraat van elke kunstbeurs, want zonder hen geen spraakmakende kunst, bezoekers, sponsors en media-aandacht. Hoe zorg je ervoor dat jouw exposanten straks tevreden terugkijken op de expositie? Deze tips gaan je zeker helpen.
LucasBoitquin_Collectible_Eventpartners069
13-01-2023, 13:49
Hier moet je rekening mee houden als organisator van een kunstbeurs
Privacy: een onderwerp waar steeds meer om te doen is. Iedereen die in aanraking komt met gegevens van een ander moet zich houden aan allerlei wet- en regelgeving. Ook als beursorganisator heb je te maken met veel persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld van exposanten en hun relaties. Maar ook van sponsoren en andere bezoekers van de beurs. Voorzichtigheid is dus geboden en dat is soms best lastig. Want je wilt geen fouten maken als het gaat om privégegevens. Maar wat zijn nu eigenlijk de regels waar je aan moet voldoen? En hoe bied je jouw exposanten en relaties voldoende bescherming?